Contact

Terug naar overzicht

Zorgeloos de winter door

Sneeuw en ijs zorgen vaak voor idyllische taferelen tijdens de winter, maar als uw automatische draaipoort of schuifpoort vastvriest of vastloopt in de sneeuw, dan is de pret gauw voorbij.

Een goed onderhouden poort geeft weinig of geen problemen als de temperatuur onder het vriespunt duikt, maar het kan altijd gebeuren dat er door bijvoorbeeld hevige sneeuwval toch problemen optreden.

Daarom geven wij hierna enkele nuttige tips om uw automatische poort te vrijwaren van pannes en blokkeringen.

 

 

  • Hou het traject van de poortvleugel vrij van sneeuw, bladeren of planten die de loop van de poort kunnen hinderen. Het kan gebeuren dat na een hevige sneeuwbui de draai- of schuifpoort gehinderd wordt door opgehoopte sneeuw die zich in het looptraject van de poort. Ook afgevallen bladeren kunnen voor problemen zorgen. Om te vermijden dat de poort vastloopt, dient u vuil of sneeuw te verwijderen.
  • Houd externe motoren vrij van sneeuw en ijs. Ijs en sneeuw kunnen het lopen van de motor hinderen of in extreme gevallen de motor doen vastlopen. Houd daarom de motor en eventuele knikarm vrij van ijsafzettingen.
  • Controleer de binnenzijde van de onderbalk van uw schuifpoort. Verwijder zoveel mogelijk alle vuil dat zich ophoopt in de binnenkant van de onderbalk. Dit vuil vermengt zich met water en kan in de winter bevriezen, zodat de loopwielen in de onderbalk niet meer vrij kunnen bewegen en de poort vastloopt. Door regelmatig (om de 6 maand) dit vuil en stof te verwijderen, wordt de goede werking van de schuifpoort gegarandeerd.
  • Als de poort al vastzit, dan kunt u ze ontgrendelen en manueel proberen te openen. Volg hiervoor de instructies in onderhoud en ontgrendelen van poorten (klik om te downloaden).
  • Als ondanks bovenstaande maatregelen er zich toch nog problemen voordoen, neem dan contact met onze technici door het invullen van een interventie-aanvraag.